Urzadzenia gastronomiczne fast food

Urządzenia dla gastronomii powinny stać dobrane w oparciu o biznes, który chcemy stworzyć. Kawiarnia powinna skupić się przede wszystkim na ludzkim ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w szybszą miarę różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Przyczyni się również syfon do całej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie bogata przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Gdyby będziemy zawierać też dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupować więcej, klienci chętnie stosują również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), jak oraz te zupełnie alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Właśnie do lodów przyczyni się i odpowiedni porcjoner, ale nie stanowi obecne zdrowy wydatek. Tak jest ulokować w przezroczystą tacę z pokrywką, na jakiej będziemy mogli postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na etap czy dwa. Jeśli zależymy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o kilka inny asortyment. Przyczyni się oczywiście również ekspres do kawy, a poza tym kilka shakerów, sitko barmańskie, albo nawet wiadro do szampana (zupełnie nie wiemy, z jakim życzeniem przybędzie do nas klient). Przyda się także wyciskarka do cytrusów - ktoś może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wnętrza pizzerni będziemy potrzebować naturalnie pieca do pizzy, a ponadto torbę na pizzę (gdyby będziemy zarówno sprzedawać życie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli przychodzimy do oferty inne fast foody, wtedy potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do stworzenia ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem potrzebna może zaprezentować się naleśnikarka, choć to ciężki koszt i musimy pamiętać gwarancja, czy na że mężczyźni będą do nas przychodzić na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to sytuacja jest całkiem oczywista). Przyczyni się za to narzędzie do kebabu, i czasem oraz gofrownica (ostatnio popularnością cieszą się wytrawne gofry, na dowód takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Są też specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.